Mohou homosexuální páry adoptovat děti? Co potraty? Jaký je pohled křesťanské psychiatričky a psychoterapeutky na ožehavá témata dnešní doby? Jaký má MUDr. Ilona Burdová názor a hlavně - jak si jej dokáže obhájit? 


Již tuto neděli 18. ledna v 19h zavítá na náš Chat s osobností lékařka a psychoterapeutka MUDr. Ilona Burdová. Využijme příležitost zeptat se odborníka na otázky, které jsou dnes tolik diskutované a možná často sami nevíme, jak náš názor podat a obhájit.

Psychiatrička Ilona Burdová se nebála své názory zastávat i tváří v tvář tvrdé oponentuře a rýpavým poznámkám M. Jílkové v pořadu "Máte slovo" konkrétně na téma "Adopce dětí homosexuálními páry". Shlédnout celý díl máte možnost zde.

Svoje dotazy můžete vkládat již teď na stránku Chat s MUDr. Ilonou Burdovou. Nezahoďte však jedinečnou příležitost v neděli od 19-20h s paní doktorkou ŽIVĚ DISKUTOVAT. Chat není pouze o odpovědi na předem položenou otázku, ale je zde ojedinělá možnost otevřené diskuze.

Kdo je tedy MUDr. Ilona Burdová?

(Foto: zdroj www.proglas.cz)

MUDr. Ilona Burdová se narodila r. 1970 v Brně. V roce 1995 promovala na Lékařské fakultě Masarykovy Univerzity v Brně. Již od doby středoškolských studií se zajímala o psychoterapii, později se jí začala zabývat i profesionálně. Na vysoké škole konvertovala ke katolické víře a při studiu duchovní literatury byla mile překvapena, že křesťanství není jen souborem příkazů a zákazů, ale že má i značný terapeutický potenciál. Začala se tedy hlouběji zajímat o možnosti integrace mezi křesťanstvím a psychoterapií a své poznatky využívat v praxi. Zkušenosti čerpala také při účasti na duchovních obnovách, na jejichž vedení se někdy i sama podílela. Přála si otevřít křesťanskou psychiatrickou ambulanci, tyto plány byly však přerušeny vytouženým a dlouho očekávaným mateřstvím. Lékařka doufá, že své představy zrealizuje po návratu do zaměstnání.

MUDr. Ilona Burdová je autorkou knih:

  • Křesťanská psychoterapie (2006)
  • Křesťan a normalita, křesťan a duševní nemoc (2009)
  • Jak s dětmi mluvit o sexu, manželství a rodičovství (2011)