Rok 2015 se v České republice nese ve znamení 600. výročí upálení mistra Jana Husa. Konají se různé kulturní akce, setkání, divadelní představení atp. Mistr J. Hus je významnou osobností naší historie. Nejen ve světském prostředí, ale především v prostředí náboženském. Chcete se o Janu Husovi dozvědět více? Nejste si jisti proč je toto výročí tolik důležité? Pak se zapojte do chatu s biskupem brněnské diecéze Církve československé husitské Jurajem Dovalou 15. července od 19 hodin.


 

Juraj Jordán Dovala se narodil roku 1974 na Slovensku. Tam, konkrétně v Prešově, úspěšně vystudoval Pravoslavnou teologickou fakultu. V současné době však žije v Hodoníně. Tam je také předsedou České křesťanské akademie.

Bratr biskup Dovala je nejen biskup CČSH a teolog, ale rovněž písničkář a spisovatel. V současné době můžete na pultech knihkupectví nalézt např. jeho knihy: Kôrkar, Chrám uprostred trhoviska, Som Husákovo dieťa, nebo česky Pozvání do ticha a Pankáč v kostele. Jako kněz je pravidelným účastníkem hudebního festivalu Trutnov open air, kde spolu s jinými kněžími z ekumeny konávají bohoslužby.

Věnuje se křesťanské meditaci, duchovnímu doprovázení, ale jeho zálibou jsou také léčivé byliny. Je ženatý a má 4 děti.

 

Biskup Juraj Jordán Dovala s vámi stráví hodinu chatu 15. července od 19. hodin. Ptát se jej můžete jak na mistra Jana Husa, k jehož 600. výročí upálení jsme tento chat speciálně zařadili, ale i na jeho osobu písničkáře, spisovatele či kněze s rodinou. Zveme vás tedy k účasti na velmi zajímavém povídání. Už v tuto chvíli můžete psát svoje dotazy na bratra biskupa přímo na stránce chatu. A pokud si chcete zachovat svoji anonymitu, napište na e-mail Redakce@signály.cz a my vaši otázku předložíme za vás. Těší se na vás tým redakce signálů a především náš host biskup Dovala.