Příliv protichůdných informací a názorů z médií každý den. To je současná uprchlická krize v Evropě. I proto se Signály.cz rozhodly uspořádat diskuzi na toto téma – a ne pouze s jednou osobností, ale hned s dvěma.

EDIT: Vaše otázky k přijímání uprchlíků z Blízkého východu a Afriky budou zodpovídat dva naši političtí reprezentanti.  Prvním je Tomáš Zdechovský, europoslanec za KDU-ČSL. Jeho partner v diskuzi bude  místopředseda ODS, pan Martin Kupka (ODS). Věříme, že ze svých funkcí dokážou poskytnout uspokojivé odpovědi na vše, co média se svými omezenými možnostmi nemohou, a to z různých úhlů pohledu.

(Ilustrační foto: flickr.com [online] creative commons)

 

Poznámka do diáře: 11. 11.

Samotný chat bude otevřen 11. listopadu od 19:00 ve společenství Chat o uprchlících v České republice a v Evropě. Již nyní však můžete posílat své otázky přes svůj účet na Signály.cz, nebo, pokud z jakéhokoli důvodu nemůžete, je můžete zaslat na [email protected] a vložíme otázku za Vás.

 

Základní stanoviska obou hostů

 "Za klíčové považuji, aby EU sjednotila svoji strategii azylové politiky. Nejde jen o přijetí uprchlíků, ale také o schopnost je integrovat do společnosti, která je přijala. Všechny členské země musí dodržovat stanovená pravidla."
(Tomáš Zdechovský,
KDU-ČSL)

 

 

 Jsme schopni skutečně přijmout jen ty, které jsme schopni integrovat, začlenit do společnosti. Ty, kteří zároveň mají zájem sdílet naši kulturu a žít v této zemi. Evropská unie musí dát najevo, že nebude donekonečna řešit lacino problém celé řady uprchlíků, že to nebude znamenat jasný signál všem: Evropa se o vás postará, buďte bez starosti.
(Martin Kupka, ODS)

 

  Jak se mají křesťané u nás i po celém světě v současné situaci zachovat? A jak můžeme my sami pomáhat? Jaké jsou vaše názory?

 

 

 

 Zdroje portrétových fotografií: osobní internetové prezentace www.ods.cz, zdechovsky.eu.