Senátor Zdeněk Papoušek přijal pozvání týmu signály.cz do květnového Chatu s osobností.

Zdeňkovi Papouškovi nelze připsat jen jeden stručný titul nebo povolání, které by ho vystihly. Sociologii vystudoval na brněnské univerzitě J. E. Purkyně, dnes Masarykově. Svou pestrou životní dráhu celou věnoval lidem ohroženým, na okraji společnosti. 

Pracoval jako sociální kurátor - sedm let se stýkal propuštěnými vězni. Dlouhé roky stál v čele brněnské pobočky Fondu ohrožených dětí. Věnoval se divadlu a rovněž pedagogice, vyučoval společenské vědy na Biskupském gymnáziu v Brně a na Církevní střední zdravotnické škole.

V senátních volbách roku 2014 jako nezávislý za KDU-ČSL zvítězil nad svým soupeřem Karlem Doležalem (ČSSD) a stal se senátorem. Hlavním motivem jeho kampaně byly právě ohrožené děti, pro které slíbil prosazovat rodinnou, nikoliv ústavní péči.

Skupinou, které se věnuje hlavně v poslední době, jsou uprchlíci. Spoluinicioval stížnost skupiny senátorů Radě pro rozhlasové a televizní vysílání proti zavádějící reportáži televize Prima o uprchlících, kteří měli údajně bydlet v Česku v kravíně, podpořil rovněž protest proti chování policie během návtěvy čínského prezidenta.

Krom toho je trojnásobným otcem. S rodinou žije v Brně.

 

 

Své otázky můžete vkládat již nyní na stránky společenství. Samotný chat se Zdeňkem Papouškem bude 4. května v 17:00 hodin.

 Pokud si z nějakého důvodu přejete zachovat svou anonymitu, můžete své otázky zaslat na e-mail [email protected]. Vložíme do chatu otázku za vás.  Zajímají vás další chaty, které na signály.cz pořádáme? Chcete vědět o těch, které již proběhly? Víte, kterého hosta byste vy sami v Chatu rádi viděli? Přidejte se do společenství Chat s osobností a napište nám!