S nadcházejícím akademickým rokem přichází i další série chatů se zajímavými osobnostmi. Naším prvním a zahajujícím hostem bude současný pomocný biskup brněnský Mons. Pavel Konzbul.

 

Mons. Ing. Mgr. Pavel Konzbul, Dr. je rodákem z brněnského Juliánova. Na VUT zde vystudoval obor elektrotechnologie, působil v Akademii věd a publikoval v zahraničních odborných časopisech.  V roce 1995 vstoupil do Laického sdružení sv. Dominika, kde byl několik let zástupcem národní provinční představené v Praze. V témže roce zahájil studium na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, které dokončil v roce 2000. Od téhož roku je také členem Společnosti pro církevní právo. Externě vyučuje Učitelství křesťanské výchovy na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity; na Biskupském gymnáziu, působil několik let jako studentský spirituál.

V sobotu 21. května 2016 jej papež František jmenoval pomocným brněnským biskupem a titulárním biskupem litomyšlským.

Pavel Konzbul je autorem několika knih, převážně svých kázání nebo zaměřených na víru dospívajících. Mimo to vede vlastní blog na portálu Lidovky.cz, kde o sobě říká: Mám rád dobrý humor, jsem katolický biskup a jsem přesvědčen, že "víra by měla obsahovat méně teorie a více dobrodružství." (G.K. Chesterton). Nejaktuálnější zprávy od něj najdete na jeho profilu na Facebooku.

 

Své otázky na pana biskupa můžete vkládat již nyní na stránky příslušného společenství. Samotný chat proběhne ve čtvrtek 13. 10. od 18.00 hod.

 Pokud si z nějakého důvodu přejete zachovat svou anonymitu, můžete své otázky zaslat na e-mail [email protected]. Vložíme do chatu otázku za vás. 
Zajímají vás další chaty, které na signály.cz pořádáme? Chcete vědět o těch, které již proběhly? Víte, kterého hosta byste vy sami v Chatu rádi viděli? Přidejte se do společenství Chat s osobností a napište nám!