Šípkovou Růženkou nazvala doktora Ilona Burdová některé lidi v naší církvi, když reagovala na otázku ohledně povědomosti o genderové ideologii. Psychiatrička a psychoterapeutka MUDr. Ilona Burdová byla hostem v chatu s osobností na www.signály.cz na začátku tohoto roku, dne 18. ledna. Paní doktorka Burdová, která je známá mj. i svojí knihou Jak s dětmi mluvit o sexu, odpovídala hodinu na zajímavé otázky uživatelů.

(BILLY ROWLINSON. flickr.com [online]. creative commons)

Politiku gender-mainstreamingu, která se u nás učí i na vysokých školách, označuje Ilona Burdová za přímý útok na hodnoty, kulturu, tradici a náboženské přesvědčení většiny světové populace. „Chybí v ní úcta k důstojnosti člověka, snaží se zničit rodinu, ignoruje manželství, devalvuje význam mateřství, podporuje deviantní sexuální praktiky, promiskuitu a sex u mládeže.“, doplňuje. Pro bližší informace doporučuje knihu od G. Kuby Globální sexuální revoluce.

Na otázku ohledně sexuální výchovy ve školách ocenila dceru svých přátel, která odmítla chodit (z příkazu učitelky) celý den s kondomem na triku, jako "prevence AIDS". Když argumentovala, že nejlepší prevencí je čistota a věrný vztah v manželství, dostala pětku.

Paní doktorka se ve své praxi opakovaně setkává se ženami, které trpí post abortivním syndromem. V této souvislosti doporučila poradnu Aqua vitae. Na otázku ohledně potratové pilulky RU 486 upozornila dle prof. Greene z Massachusets General Hospital v Bostonu na 10 x větší úmrtnost po požití než při chirurgickém potratu.

Při rozlišování hranice mezi duchovní a psychickou nemocí poukazuje u klientů na důležitost časté svátosti smíření a četby z Písma svatého.

Na otázku ohledně depresí odpovídá: „Někteří lidé v rámci samoléčby, než navštíví lékaře, hojně konzumují sladkosti proti stresu. Lidé mají občas sklon hledat jednoduché odpovědi na složité otázky.“

Všechny odpovědi MUDr. Ilony Burdové, ale i archiv odpovědí dalších hostů najdete na stránce chatu s osobností na signály.cz.

autor: Václav Vacek

Dalšího hosta přivítáme na signálech za necelé dva týdny a budeme se bavit o misiích s P. Jiřím Šlégrem.